News
Our Blog
ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΛΙΠΑΣΜΑ BOKASHI
Το υγρό λίπασμα Bokashi, γνωστό και ως υγρό ζύμωσης ή υγρό bokashi, είναι ένα φυσικό λίπασμα, που παρασκευάζεται κατά τη διαδικασία ζύμωσης σε κομποστοποιητή κουζίνας.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ
Η αναερόβια κομποστοποίηση επιτρέπει στον μέσο πολίτη να συμβάλλει στη διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων απευθείας από το σπίτι του. Ενώ η παραδοσιακή – αερόβια – κομποστοποίηση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους, είναι μια διαδικασία που λερώνει πολύ. Γι αυτό, η κομποστοποίηση Bokashi αποδείχθηκε ως η απόλυτη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων κουζίνας. Χρησιμοποιώντας έναν ποιοτικό κομποστοποιητή εσωτερικού χώρου (η καλύτερη λύση είναι η χρήση του σετ δύο κάδων), ακόμη και οι κάτοικοι διαμερισμάτων έχουν την ευκαιρία να μετατρέψουν τα οργανικά τους απόβλητα σε λίπασμα που παράγει το νοικοκυριό τους.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΡΟΦΗΣ – ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ;
Μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τον κύκλο τροφής – απορριμμάτων και πώς μπορείτε να παίξετε εύκολα το ρόλο σας!
ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ ΣΑΣ
Δημιουργήστε στο μπαλκόνι σας μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων, φυτεύοντας φράουλες, ντοματίνια, μαρούλια, βότανα και μπαχαρικά.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΖΥΜΩΜΕΝΗ ΜΑΖΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΗ ΣΑΣ
Μάθετε πόσο έυκολα και γρήγορα κάνετε κομπόστ από τη ζυμωμένη μάζα του κομποστοποιητή Bokashi Organko.
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΙΤΟΥΡΟ BOKASHI ΤΟΣΟ ΜΑΓΙΚΟ;
Το πίτουρο Μποκάσι είναι ένα μείγμα ενεργών μικροοργανισμών, νερού, σακχάρων και πίτουρου από σιτάρι. Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά παίζει σημαντικό ρόλο στο σύνολο της διαδικασίας ζύμωσης.
Ενας απλος οδηγος οικιακης κομποστοποιησης με αστικο κομποστοποιητη
Για να κάνουμε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο απλά ώστε να εξοικειωθείτε με τους αστικούς κάδους κομποστοποίησης, θα καλύψουμε το θέμα απαντώντας σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις.