Γνωρίζατε ότι το 34% όλων των αστικών απορριμμάτων είναι βιολογικά απόβλητα; Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 57% από αυτά δεν ανακυκλώνεται. Τα περισσότερα οργανικά απορρίμματα καταλήγουν στις χωματερές όπου διασπώνται αργά και έτσι εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα και προσελκύουν κάθε είδους παράσιτα και βλαβερά βακτήρια. Κι όμως υπάρχει μια απλή λύση για να διασφαλιστεί η σωστή απόθεση των οργανικών αποβλήτων. Όσοι από εσάς είναι εξοικειωμένοι με το Bokashi Organko γνωρίζετε ήδη ότι η κομποστοποίηση εσωτερικού χώρου με τη διαδικασία ζύμωσης Bokashi είναι η καλύτερη λύση. Σήμερα όμως δε θα μιλήσουμε για τους αστικούς μας κομποστοποιητές (Bokashi Organko 1, Bokashi Organko 2), αλλά θα μάθετε πώς να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο τη σωστή διάχείριση των οργανικών απορριμμάτων με το νέο μας προϊόν, το Organko Daily.

Η πιο πρακτική λύση για τη σωστή απόθεση των οργανικών απορριμμάτων

Το Organko Daily είναι ένας ειδικός κάδος συλλογής οργανικών απορριμμάτων για οικογένειες μεσαίου μεγέθους. Προορίζεται για καθημερινή χρήση και για να σας βοηθήσει να συλλέξετε όλα τα οργανικά απορρίμματα που παράγονται στην κουζίνα σας. Το μέγεθός του (3,3 L) είναι εξαιρετικά πρακτικό και διασφαλίζει ότι μπορείτε να έχετε το Organko Daily δίπλα σας. Φυσικά, περιλαμβάνει και καπάκι για να σας προστατεύσει πιθανές δυσάρεστες μυρωδιές των περιεχομένων του κάδου. Το καπάκι έχει ειδικό εργονομικό σχεδιασμό, που σας επιτρέπει να κρατάτε το Organko Daily και ταυτόχρονα να ανοίγετε το καπάκι με το ίδιο χέρι. Επιπλέον, το καπάκι είναι αποσπώμενο, πράγμα που κάνει τη διαφορά όταν πλένετε τον κάδο. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα εξαρτήματα του κάδου πλένονται στο πλυντήριο πιάτων στους 40 βαθμούς.

Τέλος, ο κάδος διαθέτει πρακτική λαβή που σας βοηθά να τον μετακινείτε εύκολα ή ακόμα και να τον κρεμάσετε. Αν δε το γνωρίζατε, όλα τα οικιακά προϊόντα της Skaza, είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό, και το Organko Daily δεν αποτελεί εξαίρεση. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν είχατε ποτέ καλύτερο κάδο για τα καθημερινά οργανικά απορρίμματα. Ωστόσο, λάβετε υπόψη σας ότι για να διασφαλίσετε τη σωστή απόθεση των οργανικών απορριμμάτων, να χρησιμοποιείτε το Organic Daily σε συνδυασμό με ένα οικιακό κομποστοποιητή Bokashi Organko.

Επισκόπηση βασικών χαρακτηριστικών του Organko Daily:

• Χειρισμός με το ένα χέρι, συμπεριλαμβανομένου του αδειάσματος του κάδου.

• Εύκολος καθαρισμός – όλα τα μέρη του Organko Daily πλένονται στο πλυντήριο πιάτων σε πρόγραμμα έως 40 βαθμούς.

• Βιώσιμο προϊόν – Το Organko Daily είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά καταναλωμένων προϊόντων. Επίσης είναι πλήρως ανακυκλώσιμο.

• Ιδανικό μέγεθος με χωρητικότητα 3,3 L που είναι αρκετά μεγάλο για να χειρίζεται εύκολα τα καθημερινά οργανικά απορρίμματα μιας μέσης οικογένειας και αρκετά μικρό ώστε να το έχετε πάντα δίπλα σας μέσα στην κουζίνα.

• Το καπάκι του αφαιρείται εύκολα.

• Μοντέρνος σχεδιασμός για να ταιριάζει απόλυτα με κάθε κουζίνα.

Το Organko Daily σας βοηθά να ολοκληρώσετε σωστά τον κύκλο της διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων

Η χρησιμότητα του Organko Daily είναι βρίσκεται στην κουζίνα σας όπου και όταν το χρειάζεστε. Κάνει την καθημερινή συλλογή οργανικών απορριμμάτων όσο το δυνατόν πιο πρακτική. Ωστόσο, από μόνο του δεν διασφαλίζει τη σωστή διαχείρισή τους. Για να την εξασφαλίσετε, η ποσότητα των απορριμμάτων σας πρέπει να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Φυσικά, η πρώτη γραμμή άμυνας (και η πιο σημαντική) είναι η να φροντίζετε να διαχειρίζεστε την κουζίνα και τις διατροφικές σας συνήθειες με τρόπο που ελαχιστοποιεί τα απόβλητα. Ωστόσο, εάν ετοιμάζετε μόνοι σας υγιεινά γεύματα, είναι αδύνατο να αποφύγετε τα οργανικά απορρίμματα. Επομένως, η μείωση της ποσότητάς τους είναι πολύ σημαντική. Και εδώ είναι που η κομποστοποίηση εσωτερικού χώρου με τη διαδικασία ζύμωσης Bokashi έχει αποδειχθεί η πιο αποτελεσματική και πρακτική λύση για τους κατοίκους των πόλεων αλλά και της υπαίθρου. Έτσι, με το βασικό μας προϊόν, το Bokashi Organko, παρέχουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να  εφαρμόσει τη σωστή απόθεση των οργανικών απορριμμάτων.

Για να κατανοήσετε πλήρως τη χρηστικότητα του Organko Daily, πρέπει να καταλάβετε ότι απαιτούνται αεροστεγείς συνθήκες για να λειτουργήσει καλύτερα η διαδικασία ζύμωσης. Έτσι, όταν ανοίγετε το Bokashi Organko πολλές φορές την ημέρα η διαδικασία επιβραδύνεται. Αλλά όταν το συνδυάζετε με το Organko Daily, αδειάζετε το περιεχόμενό του στο Bokashi Organko στο τέλος της ημέρας. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε λιγότερο πίτουρο Bokashi και επίσης εξασφαλίζετε καλύτερη ποιότητα της προκομποστοποιημένης μάζας Bokashi, πράγμα που σημαίνει ότι τα φυτά σας θα καρπωθούν μεγαλύτερα οφέλη.

Σωστή απόθεση των οργανικών απορριμμάτων – Επίλογος

Εάν είστε χρήστης του Bokashi Organko, είστε ήδη εξοικειωμένος με τη σωστή απόθεση των οργανικών απορριμμάτων. Ωστόσο, η απόκτηση του Organko Daily θα κάνει την διαχείριση των απορριμμάτων κουζίνας ακόμα πιο πρακτική. Επιπλέον, θα σας επιτρέψει και να βελτιώσετε τη διαδικασία ζύμωσης στον εσωτερικό σας κομποστοποιητή. Γι αυτό, το Organko Daily είναι το κερασάκι στην τούρτα της σωστής απόθεσης των οργανικών απορριμμάτων. Εάν ακόμα δεν χρησιμοποιείτε κομποστοποιητή Bokashi Organko, φροντίστε να προμηθευτείτε ένα πλήρες σετ (δύο κάδους Bokashi Organko και ένα Organko Daily) για να ξεκινήσετε την οικιακή διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Μπορείτε να τα καταφέρετε!