Πώς λειτουργεί η κομποστοποίηση Bokashi

Η κομποστοποίηση Μποκάσι είναι μια διαδικασία ζύμωσης – αυτό σημαίνει πως τα βιο-απόβλητα δεν σαπίζουν αλλά ζυμώνονται.

Τα οργανικά υπολείμματα που αποθέτουμε στους οικιακούς κομποστοποιητές Bokashi Organko 1 & 2 δεν σαπίζουν, αλλά αντίθετα ζυμώνονται.

Μέσα στον κομποστοποιητή συμβαίνει άοσμη διαδικασία ζύμωσης, που εξασφαλίζεται με την πρόσθεση πίτουρου Μποκάσι, το οποίο περιέχει ενεργούς μικροοργανισμούς. Το πίτουρο Μποκάσι όχι μόνο βοηθά και επιταχύνει τη διαδικασία της ζύμωσης, αλλά επίσης αποτρέπει τη σήψη, τη δημιουργία δυσάρεστων οσμών και την προσέλκυση διάφορων εντόμων.

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα όταν γεμίζετε τον κομποστοποιητή σας

  1. Για την κομποστοποίηση Μποκάσι θα χρειαστείτε βιο-απόβλητα και πίτουρο Μποκάσι.
  2. Φροντίστε να κλείσετε καλά το Bokashi Organko

Θυμηθείτε να στραγγίζετε το υγρό Μποκάσι συχνά – κάθε 2-3 ημέρες

Είστε έτοιμοι να βελτιώσετε τη δομή του εδάφους για υγιέστερα και πιο δυνατά φυτά; Όταν ο κάδος γεμίσει:

  1. Αφήστε τον για 2 εβδομάδες για να γίνει η ζύμωση.
  2. Μετά τη ζύμωση, χρησιμοποιήστε τη μάζα Μποκάσι:
    α. θάβοντάς την στο έδαφος,
    β. ως προσθήκη σε παραδοσιακό κάδο κομποστοποίησης,
    γ. βάζοντάς την σε γλάστρα.